Tryk på enter for at se resultater eller esc for at annullere.

Metal tagsten – hvorfor er det det værd?

Den store fordel ved tagsten af metal er, at dette materiale aldrig vil opsuge vand. Desuden vil ståltagsten aldrig ændre sin vægt under påvirkning af fugt. De er også modstandsdygtige over for alle slags ridser og korrosion. De er også meget holdbare – både hvad angår farve og belægning.

For at gøre tagstenen så holdbar som muligt anbefaler specialister, at kernens overside (normalt lavet af galvaniseret stålplade) skal beskyttes med en plastbelægning. Et sådant materiale kan f.eks. Være plastisol eller polyester.

Tagdækning af stål er en populær løsning i vestlige lande. For nylig har polske specialister brugt dem oftere og oftere. Stål har unikke egenskaber. Råmaterialets sammensætning suppleres ofte med krom. Resultatet er et holdbart oxidationslag. Facadebeklædningen er særligt modstandsdygtig over for korrosion og mekanisk beskadigelse. Som et resultat er ståltagning modstandsdygtig over for langvarig udsættelse for fugt. De kan bruges som beskyttelse for overflader, der kommer i kontakt med krævende vejrforhold. Råmaterialet er også tilstrækkeligt plastisk – dets form tilpasser sig let kravene til de dækkede elementer. Tagdækning i stål kan også kombineres med andre materialer, f.eks. Glas eller træ. Materialet er også let at lodde og kan installeres i frysende temperaturer om vinteren. De mange fordele gør stål til et værdsat råmateriale blandt professionelle.

På trods af at alle tagsten er fremstillet af metalplader som standard, er der flere forskellige.

typer af denne type tagdækning. De adskiller sig hovedsageligt i form, tykkelse og holdbarhed. Så hvilken variant kan en tagsten af metal tage?

De mest populære typer tagsten af metal

I øjeblikket er der fem grundlæggende typer metal tagsten:

  • Flad – denne type belægning bruges primært på tage med en minimumshøjde på 9 grader.
  • Bølgepap – bølgeformet tagdækning af metal er meget populært inden for konstruktion. Bølgelængden er i området 35-40 cm og højden – 35-45 cm.
  • Trapezformet – relativt ikke holdbart, fordi belægningerne er lavet af polyester.
  • På sømmen – tagsten af stål, der vender tilbage til fordel, mere og mere villigt brugt i moderne konstruktion.
  • Karperstang – den dyreste og mest stilfulde af ovennævnte typer tagdækning, den har dog billigere og lettere alternativer.

Renoveringen af huset udefra er vigtig, ikke kun med hensyn til dets udseende, men frem for alt er det beregnet til at beskytte bygningen eller “styrke” den. Metal tagsten er ofte valgt af flere grunde, hvoraf den ene kan være produktets æstetik. Det vil se godt ud på små og større bygninger. Det må indrømmes, at metalpladen, er skåret på denne måde, er lige så smuk som almindelige keramiske fliser, men den har et par vindende funktioner, for eksempel er den billigere. Metal tagdækning er et ekstremt holdbart materiale, uanset forholdene, kan du være sikker på at den forbliver den samme. På grund af det faktum, at det er lavet af metal (ofte stål), reducerer det desuden støjemissioner, hvilket i nogle tilfælde er meget vigtigt. Brug af en erstatning for fliser på dit tag giver også bedre ventilation, hvilket er især vigtigt i dine hjem. Andre vigtige træk er, at metalfliserne holder i mange år i en meget god eller endda perfekt stand, rengøringen er let og kræver ingen vedligeholdelse.